Bilal Sonses Röportajı!

DMC Genel Müdürü Samsun Demir tarafından keşfedilen YouTube fenomeni Bilal Sonses söz ve müziği kendisine, düzenlemesi Febyo Taşel’e ait olan “İki Kelime” isimli şarkısını ve yeni projelerini yazarımız Mine Ayman’a anlattı: “Yakın zamanda YouTube kanalımdan dinleyicilerime küçük bir sürprizim olabilir…”

Müzikle uğraşmaya ne zaman başladın ve internet dünyasında şarkılarını yayınlama maceran nasıl başladı?

Küçük yaştan beri evde, okulda, sokakta sürekli şarkılar söylerdim. 15 – 16 yaşlarımdan itibaren şarkı yazmaya başladım. Aynı zamanda evde aldığım kayıtları yakın çevrem ile paylaşıyordum. Daha sonra almış olduğum olumlu tepkilerden sonra bu kayıtları Youtube üzerinden paylaşmaya karar verdim. Sonrasında yavaş yavaş daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştım.

Single yapma kararını ilk olarak ne zaman aldın?

Başta “İki Kelime” olmak üzere yazmış olduğum şarkıların beklediğimden daha fazla ilgi görmesiyle zaten böyle bir proje aklımdaydı. Daha sonrasında DMC’den gelen teklif ile böyle bir yola girdik.

“İki Kelime” adlı single çalışmanın hazırlık aşaması ne kadar sürdü ve bu projede kimlerle çalıştın?

Yaklaşık 3 ay sürdü. Yapımcımız Samsun Demir’in desteği ile aranjesini Febyo Taşel üstlendi.

Samsun Demir ile yolunuz nasıl kesişti, bundan sonrası için seninle ilgili planlar neler?

Sevgili Hakan Tunçbilek aracılığıyla Samsun Demir ile tanıştık. Yaz sonu için sürprizlerimiz var.

“İki Kelime” adlı şarkını ne zaman yazmıştın, gerçek bir hikayesi var mı?

2014 yılında yazmıştım. Bir hikayeden ziyade tüm yaşanmışlıkların birikimi oldu benim için.

Müzikle ilgilenmeye başladığında ve single projeni hazırlarken tarzından etkilendiğin isimler oldu mu?

Elbette oldu fakat çok fazla sanatçı dinlediğim için tek tek saymak zor. Sanırım dinlediğim ve yaşadığım şeylerden beslenip insanlara bir şeyler sunmaya çalışıyorum.

“İki Kelime” adlı şarkının klip hikayesini anlatır mısın, klipte yönetmen olarak kiminle çalıştın?

Klibimizi Beykoz Ormanı’nda terkedilmiş bir köşkde, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple 1 günde çektik. Yönetmenimiz İmre Haydaroğlu ve ekibinin enerjisi çok iyiydi bu da doğal olarak klibe yansıdı. Emeklerinden dolayı onlara da burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

Sahne ve konserlerin başladı, ilgi nasıl ve bu yaz nerelerde olmayı planıyorsun? Yakın zamanda, albüm dışında başka bir projen olacak mı?

İlgi gayet güzel, bu yaz elimizden geldiği kadar her yere gitmeye çalışacağız. Yakın zamanda Youtube kanalımdan dinleyicilerime küçük bir sürprizim olabilir. Hepsini sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirler.

Röportaj: Mine Ayman