Uğur Aslan, 2023 yılında Türkiye’nin doğu bölgesinde yaşanan Kahramanmaraş depremine ithafen hazırladığı üç yeni single ile müzikseverlerle buluşuyor. Bu proje, depremde kaybettiğimiz canları anmak ve yaşanan büyük acıları müzikle ifade ederek farkındalık yaratmayı hedefliyor.
Acımız Ortak!
2023 yılında yaşanan büyük depremin ardından kayıplarımızı ve yaşanan acıları unutmamak ve unutturmamak için hazırlanan bu proje, aynı zamanda deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına yönelik toplumsal duyarlılığı artırmayı amaçlıyor. Çıkarılacak singlelar, ortak acımızı ve dayanışmamızı müzikle ifade etmeyi hedefliyor.
İlk Single: “Bir Mirasyediye Ağıt”
“Kefende cep yok demiştim, giydin işte gidiyorsun!” sözleriyle dikkat çeken “Bir Mirasyediye Ağıt”, ünlü sanatçı Cem Karaca’nın söz ve bestesiyle hayat buluyor. Şarkı, dünyevi malın geçiciliğine ve yaşamın biteceğine vurgu yaparak, hayatın gerçekliğini ortaya çıkarıyor. Eray İnal’ın aranjörlüğünü üstlendiği “Bir Mirasyediye Ağıt”, duygularımıza tercüman olarak hesapsızlığı ortaya koyuyor.
İkinci Single: “Kuklalar”
“Varlığın Sırları Saklı Senden Benden” sözleriyle başlayan “Kuklalar”, ünlü şair Ömer Hayyam’ın sözlerinden esinlenerek, Vedat Sakman’ın bestesiyle hayat buluyor. Şarkı, hayatın bir tiyatro sahnesi olduğunu ve insanların kaderin ellerinde birer kukla gibi hareket ettiğini anlatıyor. 5+1’in aranjörlüğünü üstlendiği “Kuklalar”, varoluşun karmaşıklığını ve hayatın geçiciliğini derin bir şekilde ifade ediyor. Uğur Aslan, şarkının felsefi derinliğiyle dinleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Üçüncü Single: “Gecenin Yarısı”
Söz ve bestesi Hatay depremini yaşayan Tuğrul Cevahiroğlu tarafından yazılan “Gecenin Yarısı”, duygusal ve derin bir etki yaratıyor. Şarkı, deprem sonrası yaşanan travmayı, yalnızlığı ve içsel ürpertiyi anlatıyor. Toprağın kokusunun içe dolması, sevgiyi arama ve kaybolma duygularının işlendiği şarkının aranjörlüğünü 5+1 yapıyor.
Şarkıların klip yönetmen koltuğunda Ahmet Serhat Ak oturuyor. 12, 19 ve 26 Temmuz tarihlerinde sırayla tüm platformlarda singleların yayınlanacağını duyuran Eren Demir Prodüksiyon, projenin varlık-yokluk, zenginlik-fakirlik gibi kavramların üzerimizde yarattığı gerçeklik üzerine kurgulandığını belirtti. Bu şarkılar, zamanın, yaşamanın ve hesapsızlığın değerini gün yüzüne çıkarmayı amaçlıyor.
Uğur Aslan, hazırladığı bu projeyi şöyle yorumladı: “Bu şarkılar, yüreğimizdeki acıyı ve dayanışmamızı müziğin evrensel diliyle anlatmanın bir yolu. Depremde kaybettiğimiz canları anarken, onların anısını yaşatmayı ve yaralarımızı birlikte sarabilmeyi umuyoruz. Şarkılarımız, acının içinden doğan umut ve kardeşlik mesajıdır.”
Söz Müzik Müzik Haberleri, Yeni Çıkan Albümler, Yeni Single, Şarkı Sözleri, Etkinlikler, Röportajlar, Yeni Klipler…